Protestantski pastor Fridrih Grisendorf na propovedi 1945. godine u selu Everburgu kod Osnabrika


… Naša otadžbina je izgubila rat. Pobedili su Englezi, Amerikanci, Rusi. Možda su imali bolji materijal, više vojske, bolje vojskovođe.

Опширније...

СРПСКА ИСТОРИЈА: Када су настали термини ЧЕТНИК И УСТАША?

Кум речи ” ЧЕТНИК “ се везује за Матију Бана. Матија Бан је рођен у Петровом Селу код Дубровника 1818. год у ср(б)ској породици која је била римо-католичке вероисповести као и већина Срба тог доба на простору Далмације. Због тога га данас Хрватска уписује као Хрвата и цинично говори да је Хрват створио четнике.

Опширније...

Окупираном Србијом харало 12 војски


Београд – Оптужбе против Милана Недића и данас се користе за дискредитацију целог српског народа, у маниру Коминтерне, каже др Бојан Димитријевић, који је у студији „Војска Недићеве Србије“, у издању „Службеног гласника“, обрадио тему која је остала табу и после пада комунизма.

Опширније...

ВОЛТЕР ПЕРИ: ХИТЛЕРОВА ПОЛИТИКА КОНТРОЛЕ РАЂАЊА НА ОКУПИРАНИМ СЛОВЕНСКИМ ТЕРИТОРИЈАМА

Све, што су видели тог дана, од широких поља жита које зрију до многобројне деце, говорило је о плодности. Изгледало је да ништа не може да поколеба животну силу тих људи. Мартин и Карл су ишли од села до села, и што су више то чинили, лица су им попримала све озбиљнији израз. Увече су се вратили.

Опширније...

Sunday the 23rd. UG Jastrebarsko1942