Албанци на КиМ величају нацистичке злочинце из Другог светског рата, „демократски свет“ ћути

Категорија: Kosovo i Metohija

Док се албански политичари на КиМ сликају и приређују церемоније поред споменика Албанаца који су били у редовима Хитлерове зликовачке војске, ћуте КФОР, УНМИК, ОЕБС, ЕУЛЕКС, као и придошли амбасадори и конзули на тзв. Косову.Нелегалне сепаратистичке структуре у Приштини величају све вође Албанаца, који су били у редовима нациста.

У последње три – четири године, изграђени су споменици албанским нацистичким вођама, као и колаборационистима који су погинули на страни окупатора током Другом светског рата.
Вође сепаратиста Хашим Тачи, Бајрам Реџепи, Тахири, Јахјага… често се сликају поред споменика озлоглашених албанских нациста Шабана Палуже, Мехмеда Градице, Џафера Деве, Адема Воце, Азиз Жиливоде…

Историјска је чињеница да су албански колаборационисти и нацисти – балисти Шабана Палуже обезбеђивали повлачење  Хитлерових трупа јединица из Грчке преко КиМ, под командом генерала Александра фон Лера. А за време окупације су били пијуни окупационе власти, учинивши многобројне злочине широм КиМ. И након завршетка рата, балистичке банде су још неколико година терорисале становништво Покрајине.

„Па због фашисте Шабана Палуже и његових следбеника, а било их је 20.000 балиста, на Космету је Врховни штаб Народноослободилачке војске Југославије увео војну управу 8. фебруара 1945. године, три месеца након што је КиМ ослобођено. Због тих албанских фашиста, балиста, који су се крили по шумама до краја 1948. године, погинуло је 700 партизана док је 1.300 њих рањено. Данас на споменицима тих Албанаца, који су били у редовима фашиста налазе се и њихове фотографије са немачким униформама а на тим капама су им сународници додали само петокраке. Жалосно је да Кфор из Америке, то гледа и не предузима ништа, јер су се у Другом светском рату Американци најжешће обрушили против немачких фашиста.“ – каже историчар проф. Др Драгојло Перовић.


О споменицима албанским нацистима на ”демократском” Косову ћути и тзв. међународна заједница, ћуте новопридошли амбасадори, конзули, шефови канцеларија који долазе из наводно демократских земаља.

http://www.srbel.net/2013/05/12/albanci-na-kim-veli%C4%8Daju-nacisti%C4%8Dke-zlo%C4%8Dince-iz-drugog-svetskog-rata-demokratski-svet-%C4%87uti/#.UY-N5CKmjyw.facebook

Monday the 23rd. UG Jastrebarsko1942